Genç Sanatçılar Taksim Sanat’ta Buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Kültür AŞ iş birliğiyle düzenlenen “Genç Buluşmalar” sergisi, 13 Haziran – 21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Taksim Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak. Türkiye’nin dört bir yanından 20 üniversiteden 45 sanatçı adayının yaklaşık 80 eseri bu sergide yer alacak.

Küratörlüğünü Meriç Aktaş’ın üstlendiği sergide, resim, heykel, seramik, fotoğraf ve dokuma gibi farklı malzeme ve disiplinlerden oluşan eserler sergilenecek. Sergide, atık, iklim krizi, doğa, ölüm, yaşam, metamorfoz, su, toplumsal ilişkiler, kadın ve şiddet gibi temaları ele alan çalışmalar yer alacak.

Sergide öne çıkan konular:

Atık ve İklim Krizi: Sanatçılar, çevre sorunlarına dikkat çeken eserleriyle izleyicilere farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

Toplumsal İlişkiler ve Kadın: Toplumsal değerlere dokunan eserler, bireyselleşme, kadın ve şiddet gibi konuları ele alarak toplumsal sorunları sanat yoluyla ifade ediyor.

“Genç Buluşmalar” sergisini 13 Haziran – 21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Taksim Sanat’ta ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için kültür.istanbul sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Scroll to Top