Elgiz Müzesi 16. Teras Sergisi: “Bir Düş’ün İzinde” 14 Haziran’da Ziyarete Açıldı

Tarihler: 14.06.2024 – 02.11.2024

Elgiz Müzesi, her yıl gerçekleştirdiği Teras Sergileri ile sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 16. kez düzenlenen Teras Sergisi, 14 Haziran 2024’te kapılarını açıyor. Bugüne kadar 284 sanatçının 437 eserine ev sahipliği yapan bu açık hava sergisi, 1500 m²’lik geniş alanda sanatın farklı formlarını ziyaretçilere sunuyor. Bu yılın sergi teması “Bir Düş’ün İzinde” olarak belirlendi.

Açık çağrıya yanıt veren 130 sanatçının 147 eseri arasından seçilen 40 sanatçının eserleri, 2024 Teras Sergisi’nde yer alacak. Genç yeteneklerin ve usta sanatçıların eserleriyle zenginleşen bu sergi, heykel sanatının farklı anlatım dillerini bir araya getiriyor ve büyük bir birikim oluşturuyor. Sergi, bu birikimi koleksiyonlara taşıyarak bugünün izini geleceğe aktarıyor.

“Bir Düş’ün İzinde” teması, sanatçıları kendi üretim alanlarından görüneni taklit etmeyen, düşlerini görünür kılan bir iz sürmeye davet ediyor. “İz” kavramı, geride bırakılanı, bellekte yer alan ya da bellekten silinmiş olanı ifade ederken, sanatın farklı katmanlarında yeni anlamlar yaratıyor. Kalemin yüzeyde bıraktığı çizgi, düzlemde oluşturduğu hareket ve üç boyutlu formlar bu kavramı zenginleştiriyor.

Sanat tarihi boyunca gerçeklik ve yanılsama arasındaki ilişki, modern sanatın düş gören çizgilerine, formlarına ve renklerine yerini bırakmıştır. “Bir Düş’ün İzinde” sergisi, gerçekliğin şiirselliğe dönüştüğü, düşlerin peşinden geleceğe doğru bir yolculuğa davet ediyor. “İz” kavramı, geçmişten geleceğe uzanan ve tam da şimdi burada var olanın tezahürü olarak çok boyutlu bir anlam taşıyor. Derrida’nın “Différance” kavramında belirtildiği gibi; başlangıçsal ve sürekli bir sentez olarak varlığını sürdüren, geçmiş ve geleceği bir arada tutan bir yapıdır.

Bu bağlamda, Elgiz Müzesi 16. Teras Sergisi, sanatçıların eserlerini fiziksel ve mekansal gerçeklik içerisinde sunarken, ziyaretçileri sanatçıların düşlerinin izini sürmeye davet ediyor. “Bir Düş’ün İzinde” teması ile ziyaretçileri, belleğin ve anlamın katmanlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Elgiz Müzesi’nin 16. Teras Sergisi’ni kaçırmayın ve sanatın düşsel dünyasında yeni perspektifler keşfedin!

Ayrıntılar: elgizmuseum.org

Scroll to Top