Çeşme’de Sanatın Yeni Kalbi: Arkas Sanat Alaçatı Açıldı

Arkas Sanat, İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen ilk sanat merkezi olan Arkas Sanat Alaçatı’nın kapılarını 2024 yazında açıyor. Bu açılış, Çeşme Belediyesi ile Arkas Sanat arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleşecek. Çeşme Belediyesi’ne ait arazinin 30 yıllığına Arkas’a tahsis edilmesiyle hayata geçen bu merkez, Çeşme’nin kültür-sanat etkinliklerini zenginleştirmeyi hedefliyor. Merkez, kalıcı ve süreli sergi salonları ile her disiplinden kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak atölye alanları sunuyor. Arkas Sanat Alaçatı, 13 Temmuz Cumartesi günü iki farklı sergiyle izleyicilerle buluşmayı planlıyor.

Kalıcı Sergi: Victor Vasarely

Lucien Arkas Sergi Salonu’nda kalıcı olarak izleyicilerle buluşacak olan Victor Vasarely sergisi, Op Art akımının önemli temsilcilerinden olan Vasarely’nin eserlerini sergiliyor. Bu sergi, sanatçının form ve çizgilerin algılar yoluyla kavranıp izleyicide hareket olgusuna nasıl dönüştüğünü tartışan eserleri içeriyor.

Süreli Sergi: Yeni Topraklar / New Lands

Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde hazırlanan bu süreli sergi, Türkiye, Yunanistan ve Fransa’daki özel koleksiyonlardan derlenmiş uluslararası çağdaş sanat seçkisinden oluşuyor. Sergide, resim, heykel, desen, fotoğraf, video ve yerleştirme gibi tekniklerle üretilmiş eserlerle 40 yaş altındaki 154 genç sanatçı yer alıyor. Sergi, farklı coğrafyalardan gelen sanatçıların güncel anlatım dillerini ortak bir paydada buluşturmayı hedefliyor.

Arkas Sanat Alaçatı, sergilere paralel olarak yıl boyunca sanatçı konuşmaları, seminerler ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenleyecek. Merkezin içinde bulunan Monreve Patisserie ise ziyaretçilere keyifli bir durak sunacak.

Arkas Sanat Alaçatı, genç sanatçılara alan açarak çağdaş sanatın gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Çeşme’nin kültür-sanat etkinliklerini zenginleştirecek olan bu merkez, aynı zamanda İzmir’in sanat rotasına yeni bir durak ekliyor.

Daha fazla bilgi için medya.arkas.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Scroll to Top