Kentsel Ses İstasyonları: Salt Galata’da Seslerle Buluşma

Salt Galata, 27 Temmuz 2024 günü saat 10.00 – 17.00 arasında Manifold tarafından düzenlenen “Kentsel Ses İstasyonları” başlıklı atölyeye ev sahipliği yapacak. Atölyenin yürütücülüğünü Furkan Keçeli üstleniyor. Bu program, şehirde duyulan ancak farkına varılmayan veya genellikle gürültü olarak adlandırılan seslere odaklanacak. Katılımcılar, sesi dinleme, hatırlama, ifade etme ve sentezleme üzerine çalışacaklar.

Atölye dili Türkçe olup katılım 10 kişi ile sınırlıdır. Temel düzeyde Ableton Live bilgisi olan katılımcılara öncelik tanınacaktır. Katılımcıların, Ableton Live yüklü bir dizüstü bilgisayar ve kulaklık getirmeleri gerekmektedir. Başvuru için buraya tıklayın.

PROGRAM

10.00-10.30: Kent Yürüyüşü
Karaköy Vapur İskelesi’nden Galata Kulesi’ne yapılacak 20 dakikalık bir ses yürüyüşü ile program başlayacak. Katılımcılar, güzergâh boyunca duydukları sesleri not alacak veya çizecekler. Yürütücü, bu yürüyüşü kaydederek sesleri belgeleyip analiz edecek.

11.00-13.00: Haritalama
Bu bölümde, yürüyüş sırasında duyulan sesler bireysel ve kolektif olarak hatırlanacak ve notlar aracılığıyla haritaya yerleştirilecek. Gürültü, sesin bellek ile ilişkisi ve anımsanabilirliği konuları tartışılacak.

13.00-14.00: Ara

14.00-17.00: Sentezleme
Yürüyüş rotası, ses istasyonlarına göre bölümlere ayrılacak ve katılımcılar, belirli ses sentezleme yöntemleri ile bu istasyonlardaki sesleri yeniden kurgulayacaklar.

Bu atölye, SAHA desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

Furkan Keçeli Kimdir?
Furkan Keçeli, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden lisans, Gent Kraliyet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü’nden yüksek lisans derecelerine sahiptir. Eserleri, SPECTRA, Ensemble Musikfabrik ve Camerata RCO gibi topluluklarca seslendirilmiştir. Ayrıca, Pasklaar Projesi ile Belçika’da turneye çıkmış ve Bushra El-Turk’un operasında besteci asistanı olarak yer almıştır. Yazıları Manifold, Arter ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı gibi yayınlarda yayımlanmıştır. 60. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Gülsün Karamustafa’nın enstalasyonunun ses tasarımını yapmıştır. Keçeli, İTÜ MİAM’da doktora çalışmalarına devam etmektedir ve Manifold’un editöryel ekibinde yer almaktadır.

Daha fazla bilgi için Salt Online web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Scroll to Top